Словенецът Славко Винчич е назначен за главен арбитър на домакинския двубой на България срещу Италия от световните квалификации. Мачът е в неделя, 28 март, от 21:45 ч. на Националния стадион "Васил Левски". Вчера Винчич ръководи срещата между "Манчестър Юнайтед" и "Милан" от Лига Европа. 

Винчич се забърка в грандиозен скандал в края на месец май миналата година. Той беше арестуван по време на купон след хайка на полицията в Босна и Херцеговина. Тогава известният рефер е задържан с още около 30 души в къща, където са намерени 10 незаконни пистолета, 14 опаковки кокаин, лекарства и множество проститутки. Според информацията някои от присъстващите са били криминално проявени и са в полицейските регистри заради престъпления свързани с наркотици и насилие.

"Това е най-голямата грешка в живота ми. След среща с бизнес партньори бяхме поканени на тържество в ранчото. Приехме поканата. След това полицията ни призоваха за разговор, където обясних, че изобщо не познавам тези хора", обясни тогава Винчич, цитиран от "Монитор".

През миналата година Винчич ръководи плейофа за влизане в Лига Европа между "Динамо" (Брест) и "Лудогорец". 

Асистенти на Винчич ще бъдат сънародниците му Томаж Кланчник и Андраж Ковачич, а четвърти съдия - Матей Юг. За съдийски наблюдател бе определен руснакът Юри Баскаков; делегат на двубоя пък е Михал Мертиняк (Словакия).