"Прогнозата ми е, че Швейцария ще победи България в първата среща от предстоящите световни квалификации. Просто такива са реалностите в момента. Иска ми се България да ме изненада, но Швейцария разполага с отличен отбор в момента". Това заяви в интервю за "Хоризонт" Петър Александров. 58-годишният бивш национал от над 30 години работи и живее в Швейцария.

Както е известно, националите ни стартират тази седмица световните футболни квалификации. В четвъртък и в неделя мъжкият ни национален отбор приема съответно съставите на Швейцария и на Италия. 

"Швейцария е фаворит, но всичко може да се случи. Всичко е на страната на Швейцария. Имат класни футболисти, по-опитни са. Ще играят на европейското първенство. Селекционерът Ясен Петров е много амбициозен и иска да успее. Пожелавам на всички от сърце най-добро, но имаме за противници Швейцария и Италия и ще ни е много трудно. Може би за нас ще е правилно да търсим обиграване с по-млади играчи за бъдещи квалификации. Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович обяви, че ще подходят много сериозно и ще иска за спечелят всеки мач. За него тази група е много трудна и ще иска от тима на Швейцария да побеждава всеки мач. Сигурен съм, че Ясен Петров е разузнал Швейцария. И те имат слаби страни, но за да се възползваш от тях, то ти трябва да имаш силни страни, за да можеш да разчиташ на краен успех. Няколко пъти разговарях с Ясен Петров. Той познава повечето играчи на Швейцария. Сигурен съм, че той ще е много подготвен за този мач. Дано и футболистите, на които гласува доверие, да бъдат подготвени. Прогнозата ми? Очаквам Швейцария да победи", каза Петър Александров. 

Снимка: Lap.bg