Селекционерът на България Ясен Петров заяви след загубата с 0:2 от Италия в София в световна квалификация, че целта не е била да се защитава 90 минути. Специалистът подчерта, че е доволен от играта на тима както в дефанзивен, така и в офанзивен план, но отправи критики към съдиите.

"Мисля, че се изтърках да повтарям, че на този отбор му трябва време. Това е почти нов отбор, влезнахме на дълбокото с два много тежки мача в рамките на няколко дни. Опитваме се да влезем в главите на играчите. Искахме да бием, направихме добро първо полувреме. Имаше спорни моменти, вие видяхте всичко, аз няма да ги коментирам. Най-неприятното бе, че в 43-ата минута инкасирахме гол от дузпа. Опитахме да се върнем в мача, накрая рискувахме и изглеждахме по-офанзивно. Сега ще е доста интересно с каква формация ще излезем срещу Северна Ирландия. Може би ще дадем път на други.

"Бяхме разучили добре Италия. В тази си формация имахме само един час да тренираме. Наблегнахме на това как да ги затвавряме. Имат отбор за близо един милярд евро. Излишно е да коментирам и Роберто Манчини. Радващото е, че ние показахме известен характер. Трябва ни време, но искам да стъпим на този мач, показахме, че искаме."

"За първи път почувствах отбора. Направихме си изводите, видяхме къде бъркаме. Имаме някаква идея, но тя се реализира на терена. Радостното е, че показаха мъжество, радващото е, че се сбиха. Не бяха щастливи в съблекалнята, защото видяха, че могат. Има едно насвоено притеснение. Направихме доста дълги разговори, за да поизчистим главите на футболистите. За съжаление времето ни притиска."

"В Белфаст нещата ще са по-различни. Не мисля, че ще сменям схемата, но ще има ротация, защото има умора. Ще трябва да играем там, няма да излезем с нагласата там да се отбраняваме. Имаме още 6 мача, искаме да вземем максимума."