Селекционерът на футболните ни национали Ясен Петров направи любопитен коментар след завръщането на "лъвовете" от Северна Ирландия. Снощи България успя да спечели първата си точка от тези световни квалификации.

"Равносметка няма, реалността е явна за всички. Влязохме много надълбоко още с първите два мача, нямахме време да се сработим като отбор. Направихме един добър колектив. Опитахме се и вкарахме доста нови хора. Нужно ни е време".

"Дай Боже младите играчи да са титуляри в собствените си отбори, да ни извядат очите и да ги викаме. Ние нямахме време, наистина. Отборът на Швейцария е граден 7 години, Италия няма какво я да коментираме."

"Средната ни възраст в четворката в защита бе 21 години и ние въобще не се страхуваме в следващи мачове да вкараме още млади хора. Опитът трябва да подкрепя младостта. Тази една точица дано да е искрата да продължим напред. Ние спечелихме на Острова, там се играе много трудно. Три мача за 6 дни. Момчетата се сбиха, трябва да се отдаде заслуженото".

"Оправдаха доверието ми. Вчера 4 дебютанти, 10 човека, които никога не са играли за националния ни отбор. Използвахме целия наличен потенциал, който имахме. Този отбор има нужда от подкрепа. Ако нямаме резултати, аз ще нося цялата отговорност".

"5 мача има още, математически 5 мача могат да се изчислят всякак. Ние винаги ще гоним максимума. Италия и Швейцария са на много високо ниво, дори и Ирладния. Отбор, който също е граден във времето. Градим нов тим, дайте му време".

"Аз призовавам да заявят младежите, че искат в мъжкия национален отбор чрез представянето си. Когато играят редовно в клубните си отбори, няма проблем да ги интегрираме. Всеки един, който ни вади окото, има възможност да се интегрира в мъжкия. Естествено пак с опитни".

"Целите са ни да направим един по-млад отбор, необременен, който иска да постига целите си. Такъв, който не се страхува от противника си. Вчера си бяхме на една истинска битка. На мен най-радостно ще ми е, ако мога да върна усмивките на хората. Вчера момчетата бяха доволни от себе си". 

"Ние не сме световни шампиони по футбол. Ние се появяваме в момент, в който трябва да започнем от малкото позитиви. Много е лесно да излееш една кофа с негативизъм. Нали искаме да градим, подкрепяйте тогава", заяви селекционерът.