Селекционерът на България Ясен Петров похвали футболистите си за представянето им след нулевото равенство като гост на Северна Ирландия в световна квалификация.

След срещата родният специалист направи интересен коментар що се отнася до шансовете ни за класиране за Катар 2022. На въпрос дали следващите 5 мача ще са като приятелски, Петров отговори: “Защо да са приятелски? Остават още пет мача. В тях всичко може да стане”, изрази огромен оптимизъм Ясен Петров. 

Що се касае за двубоя в Белфаст, цитираният от "Монитор" селекционер заяви: “И двата отбора се сбиха, и двата отбора искаха победата. Знаехме как ще играят. Бяха по-свежи от нас. Отново имахме принудителни смени. Доволен съм от всички, които дебютираха."

"Както можехме да спечелим, така можеше и да загубим. Защото и Северна Ирландия имаха много положения. Тримата в защита се справиха блестящо, и то срещу много силен противник. Има още какво да се желае. За толкова дни това е продукцията”, похвали Ясен Петров младите ни барнители Валентин Антов, Петко и Андреа Христови. 

"Не беше риск да заложим на четирима дебютанти. Не искахме да ги излагаме на риск срещу Италия и Швейцария и смятахме, че този двубой е подходящ да дебютират. Изразходихме доста енергия да се противопостовим на Северна Ирландия. Общо взето футболът отсъстваше в определен момент, но това е част от футбола."

"Северна Ирландия играе по този начин. Търсим лидерите си. Ако беше отбелязал Илиев, щеше да си тръгнем с трите точки. Отговорихме на битката във всички аспекти, въпреки че умората е голяма”, завърши Ясен Петров.