Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов ще отсъства от терените в следващите шест седмици. Лидерът на елитния руски Арсенал Тула получи травма 20 минути преди края на мача със Спартак Москва на 3-и май и беше заменен принудително, съобщи БТА.

Това означава, че Костадинов ще пропусне последните два мача на клубния си отбор Арсенал в първенството, както и трите контроли на националния отбор през месец юни.

Както е известно, селекцията на Ясен Петров ще премери сили със Словакия на 1-и в австрийски град Рийд в първи от трите спаринга. Четири дни по-късно "лъвовете" ще гостуват на Русия в Москва, а последната проверка на тима е насрочена за 8 юни със световният шампион Франция в Париж.

Костадинов има една скъсана връзка на десния глезен, а също така и една частично разкъсана. Направената в Русия снимка беше разпратена до клиниките в Барселона, Мюнхен, Кьолн, както и в Хелзинки на световноизвестния професор Яри Сало.

Преобладаващото мнение е, че не трябва да се прави операция на глезена, защото има много сериозна възможност връзката да зарастне сама. Костадинов вчера пристигна в клиниката в Кьолн за нов преглед вече в реална обстановка, където диагнозата беше потвърдена, както и уточнено лечението.

От днес полузащитникът е в Дюселдорф, където стартира възстановителната си програма. Тя ще премине под пълния контрол на топрехабилитатора Алдо Ветере.

Ветере е личният физиотерапевт на украинските боксьори- братята Виталий и Владимир Кличко. Програмата вече е уточнена и ще премине най-малко за три седмици, като в различните дни българският национал ще преминава две или три терапии дневно.