Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов ще пропусне контролната среща с Украйна утре вечер. За това намекна селекционерът Ясен Петров. Мачът в Одеса започва в 19.30 часа. Въпреки че се чувства в добро състояние, Костадинов ще получи почивка в двубоя, за да бъде съхранен за европейската квалификация за Мондиал 2022 срещу Швейцария на 15 ноември, съобщи БНТ.

Георги Костадинов пропусна последната среща на Арсенал Тула в руското първенство заради разтежение. „Дай Боже да вземем максимума от всяка среща, но не знаем как ще се развият, а какво ще стане – ще видим“, заяви Ясен Петров по-рано през деня, надявайки се България да завърши на 3-ото място в групата за квалификациите.

Украйна ще бъде водена от временен треньор в приятелския мач. Селекционерът Олександър Петраков каза преди двубоя: „За нас мачът с Босна и Херцеговина е най-важният, но това не означава, че ще подценим контролния мач срещу България.“

В последния си мач от квалификациите за Мондиал 2022 Украйна посреща именно Босна и Херцеговина (тимът воден от българския треньор Ивайло Петев) в битка за втората позиция.