Пожар възникна на стадион "Черноморец" в Одеса, където по-късно днес ще се играе приятелският мач между Украйна и България, съобщиха местните медии.

Часове преди началото на мача гъсти облаци дим се извиха в един от офисите на стадиона. Причина за пожара е късо съединение в окабеляването и огънят е успял да се разпространи на площ от 2 квадратни метра, пише порталът Думская.

Пожарът е потушен с пожарогасител преди пристигането на пожарните служби. Мачът между Украйна и България е с начален час 19.30 и на този етап няма информация дали инцидентът ще попречи на провеждането му.

Въпреки инцидента, проверката между домакините и трикольорите ще се състои по програма.

Селекцията на Ясен Петров ще се опита да постигне първа победа в историята срещу Украйна. До момента отборът на България е изиграл 5 маа срещу Украйна, като всичките са приятелски. Тимът на бившата съветска република има 3 успеха, а две срещи са завършили наравно.

Украйна пък все още няма загуба, откакто съставът бе поет от селекционера Олександър Петраков. Той обаче не може да се похвали с особено впечатляващи резултати, като има само една победа и 4 равенства и може да изпусне визите за Мондиал 2022.