България може да изиграе престижна контрола с Германия, пише "Тема спорт". БФС е на финалната права на преговорите с немските си колеги. В основата им е вицепрезидентът Михаил Касабов. Поводът за подобен мач е 100-годишнината на централата през 2023-а.

Тогава ще се квалификациите за Евро 2024. Домакин на шампионата е именно Германия, което се класира по право и ще играе само контроли. Това е и надеждата на БФС да успее да уреди двубой с Бундестима. От централата подготвят и куп други изненади като специални екипи и смяна на емблемата.

За 2024-а, в зависимост от квалификациите за европейското първенство, се обсъжда да играем приятелски двубой и с Австрия. Както е известно, именно срещу алпийската страна е първата среща в историята на трикольорите през май 1924-а. Тогава губим във Виена с 0:6, а после участваме на летните Олимпийски игри в Париж.

Снощният мач с Швейцария (0:4) бе последният за селекционера Ясен Петров чиито договор е до края на календарната година. Специалистът вече изрази желание да остане на работа начело на "лъвовете".