Немислимото е факт! България отново е фактор във футбола, пише "Труд". Тази вечер с нас ще се съобразяват някои от най-големите. Само 4 месеца след фурора на Италия на Евро 2020, накарахме Апенините да треперят, а също и да се вълнуват от мач на „лъвовете“ в момент, когато играе и селекцията на Роберто Манчини.

И други ще отправят поглед към Люцерн за Швейцария – България заради настъпилата драма в квалификационната група. Всяко чудо за 90 минути в случая, но и това си е успех. Доскоро самите българи не гледаха своя отбор, но тук сме известни с негативизма си, ето, че навън си ни оценяват. От нас сега зависи дали Италия ще играе на Мондиал 2022, или ще минава през ситото на баражите, където преди 4 години плака. Да не забравяме, че им взехме точка, но истинска, не като тази в Украйна. Така им се пада заради САЩ `94! Сега Баджо ще превключа каналите, за да следи както мача им със Северна Ирландия, така и този в Люцерн и ще стиска палци за четата на Ясен Петров. Е, ние сме извън играта, но пък се съобразяват с нас и швейцарци, и италианци, нали? Крачка напред е, както и да го погледнеш.

Очевидно е, че и фейсбукът на Боби Михайлов даде резултат. Има-няма 10 дни, откакто Първия на футбола ни нахлу в социалните мрежи като Андре Токев на пътя, вече берем плодовете на промените в БФС. Така и беше обещано! Речено-сторено! Промяната сега включва смяна на корица и на профилна снимка, но е промяна. Месец след конгреса вече пренаписваме и законите във футбола. Така например вече е известно, че 36 положения пред една врата не водят задължително до победа. Справка – Одеса! А също и че равенството в приятелска мач носи точка. Научихме, че да те разнасят по терена като употребен вестник е гордост, ако не си загубил. Но стига с този негативизъм, да гледаме позитивно – тази вечер България е фактор във футбола. Насладете се, че скоро не се знае кога пак ще сме!

Световни квалификации, зона Европа, група „C“

Вероятни състави на двата отбора:

Швейцария: 1. Ян Зомер – 3. Силван Видмер, 22. Фабиан Шар, 13. Рикардо Родригес, 21. Улисес Гарсия – 6. Денис Закария, 8. Ремо Фрьолер – 11. Ренато Щефан, 23. Джердан Шакири, 17. Рубен Варгас – 9. Ноа Окафор
Селекционер: Мурат Якин

България: 1. Иван Караджов – 19. Димитър Велковски, 5. Кристиан Димитров, 3. Андреа Христов, 19. Иван Турицов – 18. Ивайло Чочев, 7. Георги Костадинов – 11. Кирил Десподов, 10. Радослав Кирилов, 8. Тодор Неделев – 9. Атанас Илиев
Селекционер: Ясен Петров

Съдия: Беноа Бастиен, Франция
Стадион: „Суиспорарена“, Люцерн, Швейцария
Начало: 21:45 часа