Отборите на Италия и Швейцария направиха равенство 1:1, което отложи за понеделник развръзката за директното класиране от група С, в която е и България.

Към момента "адзурите" имат два гола повече от "кръстоносците" и превъзхождат леко само по голова разлика, след като и двата отбора имат по 15 точки.  Първият ще се класира направо за Катар 2022, а вторият ще трябва да мине през баражи.

В последния кръг Италия гостува на Северна Ирландия, а Швейцария приема нашите национали.

Българите и северноирландците водят борба единствено за почетната трета позиция в групата, като в момента двата тима са с по 8 точки, но островитяните имат с три гола по-добра голова разлика от нашата.

Селекционерът на италианците Роберто Манчини заяви, че не се съмнява в класирането на „скуадра адзура“ на Мондиал 2022.

„Сложно е, но имаме два гола преднина. Трябва да отидем в Северна Ирландия, да играем нашата си игра и да спечелим. Да се надяваме, че България ще се представи добре срещу Швейцария“, каза Манчини на пресконференцията след двубоя.

„Нашата задача е да спечелим. Сега трябва да се фокусираме върху възстановяването, защото беше тежък мач. Трябва да имаме самочувствие. Дори нещата да не изглеждат добре, много бързо могат да се променят. Отборът винаги дава всичко от себе си. Има периоди през сезона, в които футболистите изпитват проблеми и многото контузии показват това“, продължи  той.

„Два гола са два гола: изглеждат сякаш са нищо, но  в действителност са два гола… и кой казва, че България не може да вземе положителен резултат от Швейцария? В момента сме с малко пред Швейцария и мислим за победа срещу Северна Ирландия. Сигурен съм, че ще се класираме за Мондиала“, завърши италианският селекционер.