Георги Шейтанов вече не е треньор на вратарите в националния отбор. Той бе част от щаба на Ясен Петров, с когото работи преди това дълги години в Китай и Левски. Решението е доста изненадващо на база свършеното от специалиста през последната година.

„Тема Спорт“ потърси Шейтанов за коментар, а той не скри разочарованието си.

„Истина е, че вече не съм треньор на вратарите на националния отбор. Не зная каква е причината за това, такава не ми бе обявена. Трябва да попитате футболния съюз за решението“, сподели бившият вратар на Левски, Славия, Локо Сф, Монтана, Вихрен и др.

На въпрос вярно ли е, че е освободен заради конфликт със стража на ЦСКА 1948 Даниел Наумов, който преди време говори за такъв с него, Шейтанов заяви:

„По принцип се носи някакъв слух, че съм сменен заради проблема, че не взимам Даниел Наумов в националния, но на мен не ми се вярва да е така. Макар че още преди месец много сериозни хора ми звъняха да ми кажат, че искат да ме сменят и дори вече са го направили. Аз обаче не мога да обвинявам никого. Наумов просто не беше в добра форма през есента и целият екип се опитахме да му помогнем, но той не го разбра“.

Както е известно, Изпълкомът на БФС обяви в края на януари, че Ясен Петров е подписал нов договор като селекционер на трикольорите.

„Говорих с Ясен Петров. Той беше готов да си тръгне с мен, но аз го убедих, че трябва да остане заедно с другите от щаба. Ясен ме подкрепи, беше се разколебал, но му казах, че за него това е кауза, която трябва да довърши. Той е човек, който ми е дал много. И аз не мога да му бъда сърдит по никакъв начин. Заедно сме от над 10 години“, добави Георги Шейтанов.

Снимка: БГНЕС