Националният отбор на България вероятно ще има нов селекционер, ако Димитър Бербатов стане президент на БФС. Той и екипът му имали нов вариант за треньор на „трикольорите“, ако вземат властта във футболната ни централа.

Бербо и Стилиян Петров провели разговор с Петър Хубчев с идеята да го върнат на поста, който заемаше до май 2019 година, твърди „Блиц“, позовавайки се на близки до бившия нападател на Манчестър Юнайтед.

Димитър имал готовност да посече сегашния селекционер Ясен Петров, като първоначално планираше да постави на мястото му Александър Томаш.

Този вариант обаче отпаднал – Бербо щял да прати големия си авер начело на младежките национали, а Хубчев – при мъжете.

Напъните на Бербатов и компания за президентския трон в крайна сметка удариха на камък, след като БФС обяви вчера, че конгрес на 18 март няма да има.

При Петър Хубчев националният отбор имаше добри резултати, но селекционерът си тръгна, без да предупреди президента Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома. Треньорът преговаряше тайно с Левски и напускането му от футболния съюз беше прието като предателство.

„Това ще е безумие – да се сменя селекционера. Ясен Петров започна промени и това се вижда“, коментират във футболните среди.