Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив. Това сподели селекционерът на България Ясен Петров при пристигането на националите на Летище София. Националите изиграха две приятелски срещи в Катар, в които отстъпиха на домакините на световното първенство и на Хърватия с по 1:2.

„При всички положение има и позитиви, има и негативи. Допускаме много елементарни грешки в защита, но положителното е, че създаваме много голови положения. Особено в мача с Хърватия имахме отлични истуации, съдиите наклоняваха везните, но няма да ги коментирам. Полезни проверки, знаем на кое ядро можем да разчитаме. Не мисля, че има психологическа затормозеност, играхме срещу много сериозни отбори – ние искаме да победим, ще го направим, надявам се, при следващото ни гостуване. Играем през три дни, Хърватия игра в почти пълен състав преди три дни, след това заложи на по-свежи играчи с нас, ние направихме два такива мача – вижте къде играят техните играчи“, започна той.

„Първо, хубаво е, че създаваме положения, това е най-важното – в защита има още много какво да работим. Имахме малко повече време да потренираме, играхме на страхотен стадион, домакините ни посрещнаха много добре, това е плюс за нас, силни противници. Има нотка на съжаление, че не се класирахме за финалите. Кой футболист и треньор не иска да бъде на такъв форум?“.

„Аз приемам позитивно случилото се с Десподов, радвам се, че стана в такъв мач, а не в офицаилен. Разговарях с него, извини се на мен и на съотборниците си, съжалява за постъпката си. Давам всичко от себе си, аз изисквам от тях. Дай Боже когато дойдат резултатите, тази психологическ затормозеност да изчезне. За мен е най-важно колективът, ние нямаме кой знае какви звезди, единствено Петко Христов играе в топ 5 първенство в Европа, в Италия. Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив“, завърши националният ни селекционер. 

Снимка: Lap.bg