Президентът на Славия и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз в периода 2017-2021 година Венцеслав Стефанов коментира ситуацията в националния отбор след поражението на България с 2:5 у дома срещу Грузия в Лигата на нациите в неделя. Селекционерът Ясен Петров подаде оставка след шестия пореден двубой за "трикольорите" без победа.

"Оставката е достойна. Това е мъжка постъпка на Ясен Петров. Той беше предаден от футболистите. Не съм доволен след този резултат, но пак смятам, че той се опита да направи нещо, което до този момент нито един от предишните старши треньори не се беше опитал. Няколкото зрънца, които той не успя да неутрализира, го подведоха. Петима-шестима са, не знам дали те участваха в мача", категоричен е Стефанов, цитиран от БТА. 

Той не пожела да коментира Димитър Бербатов, както и бъдещето на националите.

"Темата за Бербатов и за националния отбор дайте да не е основната на тази пресконференция. Нека говорим какво предстои на Славия, за нас това в момента е важното. Стараем се да направим повече добри неща за Славия. За националния отбор има достатъчно хора, които да се грижат. Тези, които казват, че България няма футболист за нивото на Лудогорец, показват какво им е мнението за България и за българския футбол. Убеден съм, че момчетата на Славия, които ще играят в Шампионската лига за младежи, няма да се посрамят", допълни Венцеслав Стефанов.

Снимка: Lap.bg