Президентът на Славия Венцеслав Стефанов определи футболистите на националния отбор като основните виновници за срамните резултати.

Според него на тях им липсва спортен морал и все си намират оправдания при всеки пореден чутовен резил, като този срещу Гибралтар снощи.

„Вече бяхме казали, че сме стигнали дъното. Сега мисля, че копаем още по-надолу. Слязохме и под дъното! Някъде четох изказване на един футболист след мача с Гибралтар, че те не са виновни. Сигурно са виновни международната криза и войната в Украйна. Не знам вече какво ще си измислят футболистите като оправдания. За мен те са основните виновници. Няма никакво себераздаване у тях, не видяхме никаква битка от тях, не показаха нищо от т.нар. „спортен морал“. Не можеш да победиш, дето се вика, една скала. Това е срамно! Наистина сме под морското дъно“, коментира пред „Тема Спорт“ Венци Стефанов.

Той е категоричен, че големият брой чужденци в отборите от елита, също оказва негативно влияние върху случващото се в националния ни отбор:
„Всичко това идва като последица от факта, че разрешаваме всеки клуб да докарва колкото си иска чужденци у нас. Ето сега има един клуб от Първа лига, в който се подвизават примерно двайсетина чужденци. Един град като Пазарджик, който влезе в елита….Там май също ще докарат много играчи откъде ли не… Та, по този начин това място ти го обезлюдяваш за млади български футболисти. Като прибавим Разград, ЦСКА и Ботев Пловдив към тях – е, откъде да имаме национален отбор? От Крумовград искат да влязат догодина в Първа лига, дано при тях има повече български футболисти. Сами се обричаме на гибел. Четох за предложението на Ботев да няма ограничение на чуждите играчи. Не искам да споменавам някои неща, че пак ще тръгнат да ме съдят за расизъм. В крайна сметка България е за Българите“.

Попитан кой измежду спряганите за нов селекционер Димитър Димитров-Херо и Николай Киров-Белия трябва да застане начело на България, президентът на Славия отговори: „От тези имена, които споменахте, нито един не ми е фаворит. Няма да казвам кой трябва да поеме националите, че ще му по този начин ще му изям хляба. Според мен този, който е начело трябва да му бъде вменено да започне да гради бъдещ отбор от млади български футболисти. Нашите юноши се класираха за финалите на Европейското първенството до 17 години. Там играха с връстниците си от Франция и Нидерландия, които са бъдещите национали на съответните сили и ще играят в най-големите клубове в света. А нашите момчета ще си отидат някъде във В или Б група, но ще бъдат забравени за българския футбол. Ако не му бъде заповядано на новия селекционер да наложи само и единствено много млади играчи, нямаме никакъв шанс. Нека да останат двама-трима по-читави и интелигентни от опитните, но няма нужда да ходят в Космоса. Да дават всичко от себе си и ако имат някакъв опит да го предадат и той да бъде полезен за младите“.

Снимка: Lap.bg