Техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо заяви, че България ще играе за победа така, както го прави винаги. Ситуацията в отбора е доста сложна предвид негативните резултати от първите три мача в група C4 и заради снощния инцидент, при който пострада Тодор Неделев. Единият от автобусите с българските национали снощи на път от летището за хотела предизвика катастрофа, а полузащитникът на Ботев (Пловдив) трябваше да претърпи операция на главата и най-вероятно в следващите четири месеца ще се възстановява.

Иванов, който води националите на България като временен селекционер, обещава играчите му да излязат от шока и да се представят силно утре. Мачът на стадион "Динамо Арена" в грузинската столица Тбилиси е от 19.00 часа българско време.

"Мога ли да мисля за футбол сега? Трудна ситуация. Обмислихме го и решихме да излезем да играем. Ситуацията е доста сложна, част от нашите футболисти все още са в шок. Всеки човек е различен, всеки реагира по различен начин и на стреса. Нашата задача е да се представим на най-високо ниво.

Грузия е силен отбор, който показва прогрес през последната година. Ние сме спортисти, не можем да се предаваме. За нас най-важна е победата, така че ще направим всичко възможно да победим. Да видят съотборника си в кръв е шок, но вярвам, че ще направят всичко възможно да излязат от него, каза Гонзо.

Не се чувстват добре, затормозени са. Но не сме и мислили да искаме отлагане на мача. Каква ще бъде нашата програма-минимум в тази игра? Напоследък, като гледам, напредъкът на грузинския отбор е очевиден, има добри резултати. Но нашият съотборник получи такава травма, беше в кръв и трудно говорим за футбол. Ние обаче ще се опитаме да излезем от ситуацията и да се борим за победа."