Селекционерът на националния отбор Младен Кръстаич ще върне стара практика – викането на натурализирани чужденци, съобщава „Тема Спорт“. Тя бе замразена при предишния треньор на трикольорите Ясен Петров, но бе често използвана при Георги Дерменджиев и Красимир Балъков. Сред набелязаните иностранци с български паспорти имало и млади, и стари състезатели.

Очаква се Кръстаич да обяви в началото на септември 30 имена за последните два двубоя от Лигата на нациите с Гибралтар на 23 септември в Разград и със Северна Македония три дни по-късно в Скопие. Преди лагер-сбора групата ще бъде намалена до 23-24 състезатели.

Медиите в Сърбия пък разкриха, че Младен Кръстаич е изгледал на живо реванша от квалификациите за Шампионската лига Динамо – Лудогорец в Загреб. Той е бил в ложата на „Максимир“ и в полезрението му са били петима от разградчани – Кирил Десподов, Антон Недялков, Доминик Янков, Спас Делев и Сисиньо. Според sportal.rs, Кръстаич обаче не е видял кой знае какво. Родният тим падна с 2:4, като получи три червени картона, единият от тях бе на Янков.

„Постоянно следя играчите. Искам да видя всички, които съм набелязал, в действие, както при домакинство, така и при гостуване. След това заминавам за Италия“, цитиран е сръбският специалист от въпросната медия.

Интересното е, че през изминалия уикенд той няма как да е видял някой роден футболист в действие в Италия, а е възможно да е разговарял с някого от тях. Петко Христов остана неизползвана резерва за Специя, същото важи и за Валентин Антов, а Атанас Илиев е контузен и не играе за Асколи. Младежкият национал Димо Кръстев не бе в групата на Фиорентина. Възможно е Кръстаич да е имал и среща с младата надежда в Интер Никола Илиев, който играе за юношите до 19 г.

Снимка: Lap.bg