"Получи се интересна група, мисля, че Сърбия е фаворит. Отборите са близки по сила. Сигурно ще е по-емоционално да играя срещу моята родина, за мен е хубаво е, че ще се завърна в Сърбия. Ние сме млад отбор и те са фаворити. Няма да казвам дали имаме или нямаме шанс, рано е. Не трябва да се предаваме, но Сърбия е фаворит в групата, нека не прескачаме етапи". Това обяви националният селекционер Младен Кръстаич пред БНТ след тегленето на жребия за квалификациите на Евро 2024.

България попадна в една група с родината на Кръстаич Сърбия, както и Черна гора, Унгария и Литва. Техническият директор на БФС Георги Иванов призова да бъдем умерени оптимисти с оглед на жребия. "Трябва да бъдем умерени оптимисти предвид съперниците. Смятам, че не е лек жребият, но пък не е и от най-тежките. Ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Очаквам да се представим по добър начин. Трябва да сме умерени, да знаем какво ни чака. Нито един от отборите не е слаб, да не слагаме каруцата пред коня", коментира Гонзо.

"В националния отбор винаги целите са да побеждаваме. Ние цели имаме, но не трябва да ги афишираме и да казваме, че едва ли не сме се класирали. Групата не е от най-тежките, но трябва да подходим с нужното уважение към всеки един от отборите. Добре е, когато започнеш с домакинство, за да можем да започнем с победа, но в крайна сметка видяхте, че победихме Македония като гост. Всеки мач е сам за себе си, надявам се тази основа, която поставихме срещу Гибралтар и Северна Македония, да ни даде импулс за нещо по-сериозно", допълни той.