"Целта е да изградим отбор, ние знаем по какъв път сме тръгнали, знаем колко е труден. Сигурно има много хора, които ще критикуват, но съм убеден, че след две години ще имаме отбор, с който да се гордеем", заяви техническият директор на БФС Георги Иванов при завръщането на националния отбор в България след вчерашната загуба от Унгария с 0:3.

"Лъвовете" записаха две поредни поражения на старта на евроквалификациите от Черна гора и Унгария и на практика загубиха шансове да се класира за финалите на Евро 2024. "Чисто теоретично още имаме шансове, но видяхме, че има отбори, особено Унгария, която превъзхожда с едно ниво нашия отбор. Трябва да гледаме реално, имаме млади футболисти, в момента изграждаме отбор, напрежението при тях е по-голямо. Срещнахме отбор вчера, който не е Унгария от преди 15 години. Видяхме футболисти, които имат над средното европейско ниво, неслучайно играят в такива отбори. Беше много трудно, особено за нашата защита да отговори на тяхната скорост. Имаме върху какво да работим. Да не забравяме, че ни липсват футболисти - Антон Недялков, Петко Христов, Илиян Стефанов, Доминик Янков", коментира Иванов.

"Не съм видял в живота някой да е успял, без да рискува. Някой трябва да направи крачката, но ние знаем къде е бъдещето. Трябва да изминем този път. Трябва много неща да се променят, самите президенти на клубовете да погледнат към общото благо за България, защото виждаме, че все по-малко български футболисти играят. Това са неща, които влияят. Ние нямаме като Бразилия 20 милиона футболисти и когато не играят, не са на нужното ниво. Смятам, че това е проблем за българския футбол", допълни Гонзо.

"Вие смятате ли, че националният селекционер ще вдигне за три дена скоростта на играчите? Просто в клубовете се работи по такъв начин. В българското първенство се играе бавен футбол и това се пренася в националния отбор. За да бъдеш на средно европейско ниво, какъвто е отборът на Унгария, трябва да имаш скорост, техника на скорост, да си здрав, мощен, експлозивен, това са качества, които самите клубове трябва да развиват в техните футболисти. Ние сме доволни от всички, натрупахме нужния опит, видяхме някои млади футболисти, като един Коко Илиев, който показа добри игри за 18-годишно момче. Това е бъдещето, това е пътят, които сме поели, и няма да се откажем. След две години България ще бъде на различно ниво. Някой път загубата е по-добра от победата.", каза още той.