Представители на УЕФА от вчера са в Пловдив. В продължение на два дни те ще инспектират новия стадион „Христо Ботев“. Целта е октомврийските квалификации на националния отбор на България срещу Унгария и Литва да се играят на Колежа, пише „Мач Телеграф“.

 Представителите на УЕФА ще огледат в детайли съоръжението и проекта за завършването му, като трябва да дадат предписание за получаване на 4-та категория.

Това означава, че Колежа ще отговаря за мачове до полуфинал на европейските клубни турнири и финал за Суперкупа на Европа.

Стадионът на Ботев Пд е единственият изцяло новопостроен в България. От началото на строителството до първия официален мач на съоръжението минаха на 9 години. В крайна сметка обаче стадионът бе открит на 29 април с мача Ботев Пд – Левски (0:1). До края на годината Колежа трябва да е завършен изцяло.

Предполага се, че занапред националният отбор ще играе именно на стадион „Христо Ботев“. От една година „А“ отборът ни домакинства на „Хювефарма Арена“, тъй като „Васил Левски“ не отговаря на всички критерии на УЕФА.

Снимка: БГНЕС