Великият Христо Стоичков припомни за единствената победа на националния отбор на България над Аржентина. Това се случи точно преди 29 години по време на златното българско лято през 1994 година.

Тогава „лъвовете“ сразиха с 2:0 „гаучосите“. Успехъх за нашите носят именно Стоичков и Наско Сираков. Победата е в мач от група "D" на Световното първенство по футбол в САЩ  и я постигаме на стадион "Котън Боул" в Далас.

Марадона не игра в този двубой, изчаквайки развитието по казуса с положителната си проба за допинг и по-късно бе оттеглен от националния отбор на "гаучосите" по решение на аржентинската футболна федерация.

Кавалерът на „Златната топка“ за 1994 година разкри, че Марадона се е радвал на българските успехи на Мондиала в САЩ. Според Стоичков, Марадона определя като "амигос" българите, участвали на световното първенство в Мексико през 1986 г.

Ето какво написа Камата във Фейсбук:

"Започнахме и световните шампиони! 2:0 над Аржентина! Вече от никого не ни беше страх! Жалко, че Диего Марадона пропусна мача! В годините след 1994-а обаче ми казваше, че се е радвал за успехите ни на Мондиала в Щатите. Помня, че го призна и в интервюто, което даде за "Труд" в Рио де Жанейро през 2014-a. Тогава каза: "От световното в Мексико всички българи сте мои амигос!"