Албания и България излизат в приятелски двубой днес. Мачът на стадион „Еър Албания“ в Тирана е от 19.00 часа българско време.

Фаворитът в срещата е ясен и това е отборът домакин. До момента българският национален отбор по футбол има седем победи, четири равенства и три загуби срещу Албания. За последно сме губили от този съперник през далечната 1967 година.

Албания влиза в днешната среща с две поредни победи над Полша и Чехия в Група Е, които почти сигурно ги класират на Европейското първенство в Германия. Албанците са само с една загуба в квалификационен цикъл, докато България няма победа и едва ли ще запише такава. Преди дни българите допуснаха една от най-срамните загуби в своята история – 0:2 от Литва и най-вероятно ще останат на последната позиция в групата.

"България играе с трима в отбрана, понякога сменя системата. Това са важни мачове, въпреки че говорим за приятелска среща. Може да се очакват промени в състава, три-четири. Не е лоялно сега да кажа кои ще играят. Достигането до успех не е лесен процес, не става лесно. България има две точки в групата си, футболът не е логичен спорт, няма справедливост, когато говорим за футбол. Имат високи и смели играчи, добри са. Гледал съм им няколко мача. Няма ключ към успеха - всички да мислим еднакво и да действаме", коментира селекционерът на Албания Силвиньо преди контролата между двата тима.

След поражението от Литва настроението в националния отбор е минорно и според някои слухове това ще бъде последният двубой на селекционера Младен Кръстаич.

"Както виждате тук съм. Не е важно дали аз ще остана, важни са играчите, отговори самият селекционерът на футболните национали на въпрос дали бъдещето му е свързано с България.

"Имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва - само два дни. Не сме тренирали чак толкова много, психологически трябва да се вдигнем. Не сме на война, трябва да играем футбол. За утре - не играем срещу аматьори, млад отбор сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането", каза още специалистът.