България записа две поредни равенства с по 2:2 срещу лидерите в Група G от квалификациите за Европейското първенство по футбол в Германия през идното лято. Отборът сякаш живна малко с назначаването на Илиан Илиев, защото не само открадна точки от двата тима, които ще играят на Евро 2024, но и започна да демонстрира някаква мисъл за игра. Но, дори да бяхме победили и днес отборът ни да имаше актив от 8 точки, вместо 4, нямаше да има абсолютно никакво значение, защото един или два мача не биха могли да заличат това, което се случва в ръководството на Българския футболен съюз вече почти две десетилетия. В понеделник е време за оставки.

По-рано президентът Борислав Михайлов показа на обществото, че е жив, защото бе принуден да се яви в Националното следствие, за да дава показания по подозренията, че ръководената от него структура е участвала в „черно тото“. Иначе той спази традицията и се скри от „народната любов“, когато в София се проля кръвта на футболни запалянковци и полицаи. Вместо това изпрати Йордан Лечков и Емил Костадинов, за да изиграят поредния си комичен скеч, в който се правят на толкова глупави, че не знаеха, защо хората протестират и размахваха средни пръсти. Разбира се, на безопасна дистанция от онези, които изгониха от стадиона. В понеделник е време за оставки.

Държавата също реши да се посъбуди и управляващи, и опозиция дружно да кажат - имаме проблем. Че, как да е иначе, когато част от професионалните им протестъри решиха, че футболът малко или много още им е на сърце. Утре, пак ще дойдат избори и ще са им нужни специализираните вече качества. В понеделник е време за оставки.

Някъде там имаше и един министър, дето е казал, че днес не му се работи, защото вече си купил билети за кино. Дано поне филмът там да му е харесал, защото ужасът, който изживяха хилядите запалянковци, стекли се от всички точки на страната, не беше никак приятел за гледане. В понеделник е време за оставки.

От Бояна обещаха, че тази седмица ще се свиква събрание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на нов Изборен конгрес в началото на 2024 г. За оставки там не стана и дума, така че събранието ще е по-скоро на тема - нека си кротуваме и всичко ще мине. После ще си спретнат един банкет. Който не иска да пие, ще му се отнеме лиценза. После ще кажем на изкуствения интелект да ни нарисува една маска с образа на Боби, но без коса, защото и без друго перуката е унисекс и пасва на всички яйцевидни форми. Достатъчно е само тиквите да са кухи, че иначе няма да има място да се инсталира софтуера. В понеделник е време за оставки.

Борислав Михайлов, Михаил Касабов, Емил Костадинов, Атанас Фурнаджиев, Румян Вълков, Йордан Лечков, Кирил Домусчиев, Михаил Статев, Веселин Балевски, Спас Русев, Димитър Георгиев, Иван Василев, Даниел Панов и Пламен Манолов - това са имената на всички членове от Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз. Господа, в понеделник е време за оставки!