Заради настоящото ръководство на БФС се отказах от треньорската професия. Това разкри пред bTV бившият национален селекционер Пламен Марков.

Под негово ръководство България за последен път се класира за голямо първенство - Евро 2004. През 2008 г. Марков беше уволнен след 0:6 от Сърбия в контрола.

"Твърдо съм убеден, че това е краят на това управление, защото обществото се събуди и вече хората се осъзнаха. Тези ръководители са се наели с тежка, но непосилни за техните възможности задача", започна Марков.

"Познавам тези хора доста добре, защото съм работил с тях. Направих си изводите, когато бях освободен за една загуба в приятелски мач. Дълго размишлявах и стигнах до извода повече да не се занимавам с треньорство. Знаех, че сме се отправили към задънена улица. Надявах се да бъркам, защото става дума за България, за стотици хиляди фенове. За съжаление се оказах прав, като виждаме докъде стигнахме."

"Да се откаже човек от професията, за която се е готвил дълго време и има експертизата, е много тежко решение. Но си дадох сметка, че само за една загуба в приятелски мач тези хора си позволяват да освобождават треньора - това е прехвърляне на отговорност. За да оправдаят себе си. Това съществува и във футболните клубове. Това е сваляне на градуса на напрежението сред феновете, за да запазят себе си."

"Вижте в националния отбор при това ръководство колко треньора са употребени, при това знакови имена. Като ненужна носна кърпа, с която си измиват ръцете. Идва следващият и така до безкрай."