Юношеският национален отбор на България до 19 години пропусна чудесен шанс да продължи към Елитния кръг, след като в последния си мач от група 3 на квалификациите за Европейско първенство отстъпи на Андора с 1:2.

По този начин българският тим остана на последното 4-о място в групата, само с 2 точки. Напред продължават Шотландия и Сърбия, а британците са победители в групата заради успеха с 2:1 и вече имат 7 точки. Андора е на 3-о място с 3, а българите са с 2.

Още във 2-ата минута Чунг Нгуен До опита шанса си да вкара, но вратарят на Андора спаси. Постепенно играта се поизравни и гостите от малкото пиренейско княжество поизравниха играта. Българите владееха повече топката и в края на първата част откриха резултата чрез футболиста на Славия Мартин Георгиев. Захари Атанасов центрира от ъглов удар, топката попадна у Преслав Бачев, който стреля. Вратарят на Андора Мейрелес отби, но право в Георгиев, който довкара при добавката.

Второто полувреме започна ужасяващо за българите. Жан Хума изпълни фаул за Андора в 51-ата минута, защитникът Биел Бора подложи крак и излъга вратаря Божев. Нещастията за България продължиха в 54-ата минута, когато влезлият само преди 9 минути Кристиян Балов, играч на Славия, беше отстранен с директен червен картон.

Андора направи пълен обрат чрез Алекс Корнея Молинс в 65-ата минута, разписал се след ново центриране от статично положение.

След 75-ата минута пусна в игра Кристиян Грозданов, Неджиб Хаджъ и Петър Кирев и играта се пренесе изцяло пред вратата на Андора. Кирев, централният защитник Маринов, Грозданов стреляха, но или топката минаваше в страни, или вратарят на Андора спасяваше.

В другата среща Шотландия победи Сърбия с 2:1 и по този начин оглави потока. Магнус Макензи откри резултата в 42-ата минута, а Малаки Шарп удвои в 90-ата. Сърбите върнаха едно попадение от дузпа в 7-ата минута на добавеното време чрез Йован Милошевич.

Снимка: БФС