Националният селекционер и треньор на Черно море - Илиан Илиев, се съгласи да даде интервю пред Gol.bg относно перспективите при работата му начело на „лъвовете“. Той сподели каква ще е целта пред „трикольорите“ в  предстоящото участие в Лигата на нациите.

България е в група с Люксембург, Северна Ирландия и Беларус. 55-годишният специалист, който преобрази представянето на отбора в първите си два мача начело на „лъвовете“, разкри и колко души фигурират в разширения му състав за контролите срещу Танзания и Азербайджан следващия месец.

Ето какво сподели треньор №1 на България за 2021 година във втората част от интервюто пред медията ни:

- Г-н Илиев, в първите Ви два мача начело на националния отбор на България се забеляза положителна промяна в представянето на отбора. Желаната от всички българи цел е класиране за голям форум, но достатъчно ли ще е времето за доизграждането на стила на тима ни до старта на квалификациите за Световното първенство през 2026 година?

- Надяваме се да започнем да градим стил, и естествено да печелим мачове и да върнем доверието на хората в българския национален отбор.

- Предстои участие в новото издание на Лигата на нациите. Каква ще е целта с оглед на жребия?

- Няма вече лесни отбори, но трябва да се борим за първото място в групата.

- Разширеният Ви списък от футболисти за проверките с Танзания и Азербайджан от 50 души ли е?

- Разбира се, че не са 50 футболисти. Около 33-34 имена са, от тях около 25-26 човека ще пътуват за Азербайджан.

- Постоянно се заявява, че за да имаме силен национален отбор трябва и водещите ни клубове да налагат родни футболисти, но повечето залагат почти изцяло на чужденци, което се вижда и от зимните им селекции. Защо според Вас тенденцията за разрешаването на този проблем не изглежда изобщо оптимистична?

- Със  сигурност това, че играят много чужденци във водещите отбори е проблем за националния отбор, но ние не можем да направим нищо. Те са си избрали този път.

Трябва да се опитваме да се справим и така. Приехме да водим отбора в тази ситуация на футбола ни, защото мислим, че имаме таланти, на които трябва да дадем самочувствие и да вярваме в тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Илиан Илиев пред Gol.bg: Надявам се да стане празник в събота и да зарадваме нашите привърженици

Автор: ИЛИЯН РАДКОВ, Gol.bg