Селекционерът на България Илиан Илиев коментира първата победа на „лъвовете“ след 492 дни. Трикольорите се наложиха с 1:0 над Танзания в мач от FIFA Series в Азербайджан, а успехът е и дебютен за националите под ръководството му.

„След толкова време беше наистина тежко психологически този мач, предвид факта, че трябва да победим на всяка цена. Видяхте, че се получи това, което визирахме преди мача. Поздравления за усилията на момчетата, аз им казах, че имаме много резерви към двубоя, но важното беше да победим. Получи се по трудния начин. Имаме много резерви към самочувствието. Трябва с повече разговори да даваме самочувствие на играчи. Когато мачът не е в нашия контрол, всичко може да се случи“, започна коментара си  Илиев.

„Надяваме се, че най-после тази победа ще успокои играчи, защото цяла календарна година нямахме победа. Миналата година играхме срещу отбори, срещу които мислихме, че ще постигнем протоколни победи – това трупа напрежение. За това в дадени моменти футболисти, които могат да изиграят положението по-добре – не го правеха. Надявам се, че ще спадне напрежението“, заяви Треньор №1 на България за 2023 година.

„Може би ще направим промени за следващия мач. Ние не можем да сме максималисти, но искаме повече, защото знаем качествата на нашите футболисти. Трябва да не даваме така топка, а ние да контролираме такива мачове. С времето трябва да започнем да притесняваме повече противника“, завърши Илиев.