Централният защитник Алекс Петков игра и в двата мача на турнира на ФИФА в Баку, като днес остана на терена пълни 90 минути при 1:1 с Азербайджан. Бранителят на Шльонск (Полша) съжаляваше за пропиляната възможност "лъвовете" да си тръгнат с две победи от брега на Каспийско море.

"Мисля, че това е изпусната победа за нас, понеже ни вкараха гол късно и не успяхме да издържим до края. Също така създадохме няколко добри ситуации, в които не успяхме да отбележим гол. Но мисля, че просто не успяхме да издържим".

Попитан защо така се е случило и отборът не е издържал, дали се дължи и на физическа умора, той каза: " Защо ли? Не знам дали умората е причина и дали тя е изиграла чак толкова голяма роля. Може би защото доста ни натиснаха накрая. Трудно е, когато създават толкова и такива положения пред нашата врата. Но от този мач можем да научим".

"Всички бяхме разочаровани в съблекалнята. Сега ще се готвим за юнските контролни мачове и след това за по-важните срещи в турнира Лига на Нациите, които започват през септември".

България победи Танзания с 1:0 в петък в първата среща, а днес затвори турнира на ФИФА с равенство с домакините. "На турнира в Баку мисля, че свършихме добра работа. Нямахме толкова много време за да наблегнем на кой знае колко неща. Разбира се, трудно е, но смятам, че свършихме добра работа".

Снимка: Официална Фейсбук страница на Националния отбор на България