Заплатата на Люис Хамилтън все пак е увеличена с около 5 милиона паунда и той ще получи около 40 милиона за предстоящия сезон, пишат медиите на Острова. 

Новият договор на 7-кратния световен шампион с Мерцедес най-после бе обявен официално, но изненадващо той е само за една година. 

Твърди се, че Хамилтън твърдо е държал да получи контракт за 3 сезона, но в крайна сметка е приел споразумението да бъде само за един заради финансовите трудности в моторния спорт. 

„Ние бяхме сигурни, че ще продължим работата си с Люис, но изключително необичайната 2020-а година наложи забавянето на завършването на процеса. Преценихме да удължим отношенията си само за една година, след което ще погледнем към по-дългосрочен проект предвид трудностите в спорта“ заяви босът на отбора Тото Волф. 

Това ще бъде последният толкова голям договор във Формула 1, тъй като от 2022-а влиза таванът за заплати. Иначе Хамилтън трябва да започне битката за 8-ата си световна титла в края на март в Бахрейн, когато е първото състезание за годината.