Календарът във Формула 1 за новия сезон бе окончателно завършен, след като Гран При на Португалия бе потвърдена като третия кръг от кампанията. 

Трасето в Портимао ще приеме пилотите на 2 май и ще бъде втората надпревара от европейските състезания след битката на „Имола” на 18 април. Всичко ще започне в Бахрейн на 28 март. 

През миналата година в Португалия се проведе състезание за първи път от много време, като новата писта в провинция Алгарве, предложи вълнуващо състезание, спечелено от Люис Хамилтън, който с победата счупи рекорда на Михаел Шумахер по победи, а на трибуните бяха 27 000 зрители. 

„Много сме щастливи, че можем да обявим завръщането на Формула 1 в Портимао след големия успех на състезанието там през миналата година. Благодарни сме на португалското правителство за неговата работа, за да стигнем до споразумение” заяви новия президент на Формула 1 Стефано Доменикали. 

По този начин бе оформен календара за предстоящата година, която ще включва рекордните 23 състезания. Два пъти ще има 3 поредни уикенда с надпревари. Първо това ще се случи в Белгия, Холандия и Италия на 29 авгост, 5 и 12 септември, а след това в Япония, САЩ и Мексико на 24 и 31 октомври и 7 номври. Надпреварите отново ще започват в кръгъл час, а не както през последните 3 години 10 минути след него.