Един от най-талантливите млади пилоти във Формула 1 – Ландо Норис, удължи договора си с Макларън Мерцедес, обявиха от отбора. 

Британецът ще бъде пилот на тима не само през 2022-а, но и след това, като официалното съобщение гласи, че контрактът е за няколко сезона. Така за следващата година вече е ясно, че той ще си партнира отново с Даниел Рикардо. 

21-годишният състезател вече записа един подиум, след като завърши трети на „Имола” и е 4-и в класирането при пилотите, като не спира да получава похвали за представянето си. 

„Много съм доволен, че удължих взаимотношенията си с Макларън от 2022-а. В отбора съм вече от почти 5 години и се чувствам отлично и просто не можех да си представя, че следващия етап от кариерата ми ще започне в друг отбор. Целта ми е да стана световен шампион и искам да го направя с този тим” заяви Норис. 

„Ние сме горди от неговото израстване, откакто дойде при нас през 2017-а. Ландо е един от най-обещаващите млади пилоти във Формула 1 и очакваме с нетърпение да визим как ще продължи развитието му” добави босът на Макларън Зак Браун. 

Норис има 42 старта до момента, като два пъти е бил на подиума и общо 28 пъти завърши в точките. В 32 от квалификациите стигна до Q3, като най-добрата му стартова позиция бе №3.