Погрешно натиснат бутон на волана е причинил грешката на Люис Хамилтън в Баку, заради която той загуби победата. 

Световният шампион бе на път да поведе след рестартирането на състезанието, но пропусна първия завой, излезе от трасето и в крайна сметка остана дори извън точките. 

Впоследствие стана ясно, че Хамилтън без да иска е натиснал т.нар. „магически бутон” на волана, който променя баланса при спирачките и се използва за да могат предните гуми да се нагреят по-бързо като ги изключва. След това го е натиснал още веднъж и това му е струвало победата. 

„Неволно изключих спирачките и колата просто продължи напред. Нямах представа, че съм натиснал бутона” заяви Люис, който се извини на отбора си за грешката, която го остави без точки за първи път след 54 поредни старта. 

„Работихме страшно здраво, за да се върнем в челото и всичко изглеждаше много добре. Борих се здраво и е трудно да приема този финал. Съжалявам за всички, които положиха толкова усилия, но ще се върнем по-силни” добави той. 

„С натискането на бутона Люис промени баланса на спирачките. Той премина напред и като цяло колата отказа да спре” коментира босът на Мерцедес Тото Волф.