От Мерцедес ще продължат до последно битката с Ред Бул, независимо че в момента инициативата е на страната на конкурентите. Това обяви босът Тото Волф. 

Биковете спечелиха последните 4 състезания и 5 от 8-те засезона, като Макс Верстапен води с 18 точки пред Люис Хамилтън при пилотите, докато при конструкторите преднината достигна 40 точки. 

Доминантът във Формула 1 в последните години е фокусирал вниманието си върху колата за 2022-а, когато ще има сериозни промени в правилата, но категорично не смята да се отказва от борбата през 2021-а, особено след като до края има цели 15 състезания. 

„Стратегически моментът наистина е труден предвид това, че догодина трябва да имаме напълно нов автомобил със съвсем различна концепция. Нужен е баланс през тези два сезона, но битката за титлата прази тази кампания определено не е свършила” заяви Волф. 

„Ред Бул също ще спрат в един момент развитието си, защото така ще компрометират колата си за догодина, така че борбата ще продължи. Освен това тази писта никога не е била от най-добритхе ни, но това не означава, че нямаме оръжия. Сега ни очаква още едно състезание на трасето и имаме възможност да прецизираме настройките и да свършим по-добра работа” добави той.