Очакваната новина във Формула 1 вече е факт, след като Мерцедес официално потвърди Джордж Ръсел за съотборник на Люис Хамилтън от следващия сезон. 

23-годишният англичанин е подписал договор за няколко години и ще разполага със силен автомобил, след като през последните сезони впечатли сериозно в Уилямс. Той е младежки пилот на Мерцедес от 2017-а и сега заменя Валтери Ботас. 

„Това е огромна възможност, която искам да сграбча с двете си ръце. Не си правя обаче и илюзии за предизвикателството, което ме очаква. Благодарен съм на Уилямс, защото без тях нямаше да стигна дотук“ заяви Ръсел, който ще бъде най-младият  съотборник на Хамилтън. 

„Джордж притежава сериозен потенциал и сега от нас зависи да продължи да се развива, редом до Люис, който е най-великият в историята на Формула 1 за всички времена. Сигурен съм, че с израстването на отношенията им, те ще формират силен отбор, който ще носи успехи на Мерцедес през следващите години“ изтъкна босът на тима Тото Волф. 

Хамилтън също приветства Ръсел със специален пост в Туитър. „Помня как го срещнах, когато бе съвсем малък и мечтаеше един  ден да бъде пилот във Формула 1. Зная колко е щастлив и какво означава това за него. Той е страхотен пример за децата и за това, че мечтите се сбъдват, когато ги преследваш. Нямам търпение да работим заедно“ написа седемкратният световен шампион.