Мик Шумахер остава във Формула 1 и през 2022-а година с екипа на Хаас, обявиха официално от отбора. 

Новинаната така или иначе бе очаквана, като аутсайдерът в шампионата потвърди и Никита Мазепин за догодина, след като руснака носи много пари на тима от спонсори. 

Автомобилът на Хаас е далеч от останалите през този сезон и все още е без точка, като най-често двамата младоци водят битка един с друг в дъното на колоната. 

Синът на легендата Михаел Шумахер бе спряган за преминаване в Алфа Ромео, където остава единственото свободно място за догодина, но сега бе потвърдено, че отново ще кара колата на Хаас. 

„Ние очакваме с нетърпение следващия сезон и вярваме, че можем да прогресираме  и да осигурим конкурентни автомобили на Мик и Никита, за да развият и те кариерите си“ заяви босът на тима Гюнтер Щайнер. 

„Да съм част от Формула 1 означава, че изживявам мечтата си. Впечатлен съм от амбициите на Хаас и вярвам, че догодина ще можем да се борим за точки“ заяви Мик Шумахер, който с 12-ото си място в Унгария осигури най-доброто класиране за отбора през 2021-а. 

Той има предимство пред съотборника си от 12-2 в квалификациите и от 11-3 в състезанията. Напрежението между двамата обаче се покачи и се стигна до удари помежду им в Баку и Зандвоорт.