В най-добрия случай Люис Хамилтън е щял да завърши на същата 5-а позиция, на която приключи, ако не бе спрял за смяна на гуми, изчислиха от Мерцедес.  
Късното спиране на британеца го извади от подиума, като самият той бе силно недоволен от решението на Мерцедес, след като преди това отказа да мине през бокса в 42-ата обиколка.  
 
Инженерният директор Андрю Шовлин обаче бе категоричен, че в последните обиколки силно износените гуми на Люис са щели да го свалят в подреждането дори и да бе стигнал с тях до финала, както направи Естебан Окон.  
 
„Ако погледнете Естебан, той бе изпреварен от Ланс Строл 5-6 обиколки преди края и завърши на 17 секунди от него. Това означава, че в края просто е бил без гуми. Сигурни сме, че Люис така или иначе щеше да загуби тези две позиции, ако не и повече, ако бе останал на пистата” заяви Шовлин.  
 
„Нормално е Люис да бъде разочарован, защото той винаги се стреми към максимума, който може да постигне. В един момент и ние решихме, че може и да издържи, но рискът просто бе твърде голям. Ние обаче ще преодолеем този момент. Обсъдихме нещата с него и всичко е наред. Просто той наистина силно вярваше, че може да завърши трети, а не успя” добави той.