От Мерцедес обявиха победата на Макс Верстапен в САЩ за напълно заслужена и признаха, че не са можели да направят нищо повече. 

Агресивна пресичаща стратегия с по-ранно спиране в бокса, помогна на Макс Верстапен да си върне първата позиция от Люис Хамилтън, която загуби на старта, а в края, макар и да бе настигнат, не допусна атака от британеца. 

„Стратегическата игра бе страшно интересна и се получи отлично състезание. Бяхме близо, но не достатъчно. Те заложиха на суперагресивна стратегия с първи ранен питстоп, което бе доста хитро. След това направиха същото още веднъж и макар и да смятахме, че в края ще можем да ги изпреварим, не се получи, така че залужено спечелиха“ заяви босът Тото Волф. 

„Обсъдихме какво да правим, след като те спряха още в 10-11 обиколка, но все още бе твърде рано. Не смятахме, че с хард ще изкараме до края, макар че с медиум нямахме добро темпо. Второто място дори е повече, отколкото очаквах“ добави той. 

Хамилтън не бе доволен, но нямаше какво да направи. „Дадохме всичко от себе си, но те просто бяха по-бързи от нас. Задната част на колата им стоеше по-добре и не се пързаляше толкова. На тази писта е трудно, когато си в мръсния въздух на съперника, защото гумите прегравят и не можех да направя нищо повече“ обясни британецът.