Люис Хамилтън и Макс Верстапен биха предизвикали нова катастрофа един с друг, ако от това зависи титлата в последния старт за сезона. 

Това обяви босът на Мерцедес Тото Волф, чийто пилот изостава с 12 точки от звездата на Ред Бул 5 кръга преди края. 

В историята Аертон Сена и Ален Прост имат подобни катастрофи на „Сузука“ в 2 поредни години, а Михаел Шумахер се удари с Деймън Хил и Жак Вилньов. 

През този сезон двамата претенденти опитват да поддържат добри отношения, но вече на 2 два пъти имаше сериозни инциденти помежду им. 

„Ако титлата трябва да се реши в последния кръг в Абу Даби, не се съмнявам, че който има предимство ще опита да направи същото от годините на Сена и Прост. На „Монца“ Макс извади Люис от борбата, защото той бе по-бърз и това е напълно разбираемо“ заяви Волф пред „Дейли Мейл“. 

„Ако съперникът ти ще те изпревари, а с това ще загубиш титлата, естествено че ще направиш така, че до изпреварване да не се стигне. Видяхме това с Шумахер и Вилньов, а и на два пъти със Сена и Прост. Никога не бих дал подобни наставления, но ако в последния старт се решава титлата, със сигурност ще има здрава битка. Те са гладиатори с автомобили и точно това прави спорта толкова вълнуващ“ добави босът на Мерцедес. 

В края на тази седмица е Гран При на Мексико, където се счита, че пистата е по-подходяща за Верстапен и Ред Бул. Веднага след това следват състезанията в Бразилия и Катар.