До края на сезона във Формула 1 ще има още някои изненади. Това обяви двукратният световен шампион Мика Хакинен. 

Макс Верстапен дръпна с 19 точки пред Люис Хамилтън след победата си в Мексико, но до края има все още 4 кръга, въпреки че според очакванията и в Бразилия пилотът на Ред Бул ще бъде фаворит. 

При възможност за максимум 107 точки от оставащите стартове обаче, всичко може много бързо да се промени, ако лидерът допусне грешка или се случи нещо непредвидено. 

„Няма съмнение, че победата на Макс му даде сериозно предимство при оставащите 4 състезания. Аз обаче смятам, че все още всичко може да се случи в борбата между Ред Бул и Мерцедес. В Бразилия Макс е считан за фаворит, но Люис все пак спечели на Интерлагос през 2016 и 2018” заяви Хакинен. 

„След това идват новите трасета в Катар и Саудитска Арабия, от които никой няма данни от предишни надпревари. Това означава, че отборите ще проучват пистите в симулатора, но в действителност никога не е ясно какво може да се случи и как ще работят колите и гумите. Условията могат да са много особени с новия асфалт и праха. Ред Бул изглежда има известно предимство, но аз определено очаквам изненади” добави финландецът.  

„Аз спечелих и двете си титли в последните стартове за годината, така че знам какво е да си в здрава битка. Всяка точка е важна. Необходимо е всички в отбора да бъдат концентрирани и да не се смята, че има нещо гарантирано. Ако се отпуснеш съперникът ти винаги ще бъде готов да се възползва” каза още Хакинен.