От Мерцедес поискаха преразглеждане на инцидента на 4-и завой на пистата „Интерлагос“ между Люис Хамилтън и Макс Верстапен. 

В 48-ата обиколка британецът опита изпреварване, но бе агресивно избутан извън пистата, като дори и съперникът му напусна трасето. 

Стюардите прецениха, че няма нужда от санкция, но Тото Волф бе бесен след надпреварата, която все пак завърши с победа за Люис, който 10 обиколки по-късно все пак мина пред Макс. 

Впоследствие се появи допълнителна гледна точка от колата на Верстапен, която по времето на състезанието не е била на разположение на стюардите и от която се вижда, че Макс определено умишлено не оставя място на съперника си, макар и без да насочва колата директно към него. 

В резултат вчера от Мерцедес потвърдиха, че са поискали преразглеждане на случая, което е позволено, ако са се появили допълнителни доказателства, както е сега. В тима явно се надяват, че Макс ще получи наказание и ще стартира от по-задна позиция в Гран При на Катар в неделя. 

Мнозина от анализаторите обаче не вярват, че жалбата ще бъде удовлетворена, въпреки че се твърди, че Верстапен е бил на лимита и се смята, че в най-лошия случай той ще получи предупреждение.