Стюардите от ГП на Бразилия отхвърлиха жалбата на Мерцедес за допълнително преразглеждане на защитата на Макс Верстапен срещу Люис Хамилтън в 48-ата обиколка в Сао Пауло. 

Тимът на британеца поиска нов преглед на събитията след появилите се впоследствие кадри от колата на Ред Бул с надежда лидерът в шампионата да получи наказание, заради твърде агресивните си действия. Вчера в Катар имаше ново изслушване, след което едва днес по обед стана ясно, че апелът на Мерцедес не е уважен. 

„Стюардите определиха, че показания нов видео-материал не съдържа нещо изключително и чак толкова различно от другите ъгли, към случилото, които прегледаха веднага след инцидента. Това е нов и достатъчно уместен поглед към събитията, който обаче не е достатъчно значим, за да има ново преразглеждане“ се казва в официалното съобщение. 

От Мерцедес приеха спокойно решението. „Знаехме, че няма да стигнем доникъде. Въпросът е принципен и просто искахме да разберем интепретацията на стюардите. В  крайна сметка постигнахме публична дискусия за нещо, което може да се случи в следващите състезания. Става дума за твърда битка и ние сме ОК с това. Щом това са правилата всичко вече е ясно“ заяви Тото Волф. 

Неговите пилоти обаче изостанаха от Макс Верстапен по време на първата свободна тренировка в Катар. Макс Верстапен спокойно даде най-добро време, като изпревари с повече от 4 десети Пиер Гасли и почти с 5 Валтери Ботас, докато Люис Хамилтън бе едва 4-и, на почти 8 десети от секундата.