Мерцедес може и да се откаже да обжалва резултатите от Гран При на Абу Даби и да признае титлата на Макс Верстапен, макар и дошла след спорни решения от рейсдиректора Майкъл Маси, пише вестник „Таймс”. 

Както е известно последната надпревара за сезона завърши по изумителен начин с изпреварване на Макс в последния тур срещу Люис Хамилтън. Това обаче се случи след много противоречиви и непоследователни отсъждания от рейсконтрола във връзка с колата за сигурност и процедурите около нейното прибиране. 

Веднага след състезанието от Мерцедес направиха два протеста, които обаче бяха очаквано отхвърлени. Появиха се информации, че дори Люис Хамилтън е бил против тях. Последната възможност е жалба пред Международния Апелативен Съд в Париж, но куриозното е, че за да се стигне до там комисия от самата ФИА трябва да придвижи случая, което едва ли ще се случи. 

В крайна сметка според английското издание от Мерцедес са на път да прекратят оспорванията си, макар и да имат основание за тях и да поставят репутацията на спорта на първо място, защото тези неща със сигурност оказват негативно влияние върху Формула 1. 

От отбора имат срок до четвъртък, за да направят официалния си апел. Точно тогава обаче е и галавечерта на ФИА, на която Макс Верстапен трябва да получи световната си титла. Евентуално оспорване би означавало, че нидерландецът няма да е потвърден за шампион, което би предизвикало още негативни реакции след един толкова драматичен сезон.