Босът на Мерцедес Тото Волф не гарантира, че Люис Хамилтън ще остане във Формула 1 след разочарованието в Абу Даби.  
 
Британецът не успя да спечели 8-ата си световна титла при много спорни обстоятелства, а от тима му очаквано се отказаха да обжалват резултатите от надпреварата и така Макс Верстапен бе потвърден за шампион.  
 
Хамилтън и Волф очаквано бойкотираха галавечерта на ФИА и не присъстваха на момента, в който пилотът на Ред Бул получи трофея си за като световен шампион, а босът на отбора заяви, че дни след случилото се все още не може да повярва на станалото.  
 
„Силно се надявам се, че Люис ще продължи за се състезава, тъй като той е най-добрият за всички времена. В последните 4 състезания той доминираше и заслужаваше титлата. Сигурен съм обаче, че сърцето му ще го накара да продължи. Трябва обача да преодолеем болката, тъй като все още ни е трудно да разберем какво се случи” заяви Волф.  
 
„В момента аз и Люис сме все още крайно разочаровани и обезверени не към спорта, който обичаме, а заради нарушаването на принципите не честност в спорта и ще ни трябва много дълго време, за да преодолеем случилото се. Силно се надявам, че с общи усилия ще подобрим Формула 1. Едва ли някога ще преодолеем разочарованието и дори днес все още то се ми изглежда нереално” добави той.