Макларън стана поредният тим, показал новия си автомобил за предстоящия сезон във Формула 1, демонстрирайки по-различно оцветяване. 

Въпреки че оранжевото преобладава или т.нар. цвят Папая, вторият цвят е светлосиньо, което прави колата да изглежда наистина стилно, благодарение и на черното, което също присъства. 

Миналата година отборът записа първата си победа от 2012-а насам и сега се надява, че с новите правила Ландо Норис и Даниел Рикардо редовно ще се борят за подиуми, а и за нови победи. 

Оцветяването на MCL36 е вдъхновено от начина, по който болидите изглеждаха в Монако през 2021-а и бе определено като „агресивно” от Норис. 

„Искахме нещо, което да носи емоция. Получихме отлични реакции след промените в Монако и Абу Даби през миналия сезон и смятаме, че колите са наистина елегантни и създават усещане за скорост” заяви босът Зак Браун. 

Същото е оцветяването на колите на отбора за Индикар, както и за Екстремните надпревари за електрически автомобили, като всичко това е част от Макларън Рейсинг.  

„Нашата цел е да създадем добра основа за силно представяне за този и следващите сезони, но знаем, че през тази година има много неясноти, така че ключово ще бъде развитието ни в хода на годината в търсене най-вече на по-добро притискане” изтъкна техническият директор Джеймс Кей.