Нов документален филм на „Скай Спортс” връща драмата около сезон 2021-а във Формула 1 и носи нови интересни коментари по отношение на случилото се между Макс Верстапен и Люис Хамилтън. 

Главните действащи лица правят допълнителни коментари след една от най-оспорваните битки в историята, завършила обаче при противоречиви обстоятелства. 

Босът на Мерцедес Тото Волф продължава да бъде доста краен в твърденията си, коментирайки близките отношения между вече бившия рейсдиректор Майкъл Маси и спортния директор на Ред Бул Джонатан Уитли, който също имаше своята роля в случилото се. 

„Не съм разговарял оттогава с Майкъл Маси, а и не искам да го правя никога повече. Решенията му бяха грешни и съм сигурен, че той съжалява за тях. От ФИА обаче трябваше по-рано да видят, че има проблеми свързани с структурата и линостите” споделя Волф. 

„Джонатан Уитли си свърши работата. Той подхлъзна Майкъл Маси не само в Абу Даби, но и прези това, така че вероятно Макс му дължи много. Решенията му в края бяха като на футболен мач, в който единият отбор води с 1:0, но изведнъж съдията казва: вече е 0:0 и който вкара следващия гол печели. Ние пък трябваше да играем без обувки. Макс заслужава титлата, но всички така или иначе ще говорят за Абу Даби” добавя още той. 

Верстапен и Кристиан Хорнер не са толкова крайни. Макс коментира развитието на кариерата си и собствения стил, а босът на отбора има свое мнение за действията на Маси. „Той вероятно интерпретира правилата различно предвид обстоятелствата, но всъщност не ги наруши” изтъква Хорнер, като и двамата с Верстапен логично изразяват подклепата си за него.  

Двусерийният филм ще бъде показан за първи път тази неделя по „Скай Спортс”, точно 2 седмици преди старта на новия сезон във Формула 1.