Себастиан Фетел ще пропусне и втория старт от сезона във Формула 1 – Гран При на Саудитска Арабия в неделя. 

Германецът не кара миналия уикенд в Бахрейн заради Ковид 19 и сега в Астън Мартин прецениха, че е по-добре да почива и за надпреварата в Джеда. Нико Хюлкенберг отново ще заеме мястото му. 

От отбора до последно отлагаха решението си, като изтъкнаха, че искат да дадат всички възможности на Фетел, за да се състезава, но днес стана ясно, че Себ няма не е в оптимално състояние и ще се върне за ГП  на Австралия на 10 април. 

В първата свободна тренировка на градското трасе в Джеда Хюлкенберг даде 16-о време, а съотборникът му Ланс Строл бе 12-и, но пак на сериозно изоставане от лидерите. 

Иначе в края на сесията победителят в Бахрейн Шарл Льоклер изпревари Макс Верстапен и даде най-добро време, като авансът му бе само 1 десета. Трети остана Валтери Ботас с Алфа Ромео на 3  десети. 

От Мерцедес пак имаха проблеми, като Люис Хамилтън остана 9-и на 1,5 секунди, а Джордж Ръсел едва 15-и на повече от 2 секунди. Резултатите обаче не са толкова показателни, като по-голяма яснота ще има във втората свободна тренировка.