Във Формула 1 се задава нов конфликт между Ред Бул и Мерцедес, след като босът на Биковете Кристиан Хорнър обвини съперниците, че преиграват с проблемите на Люис Хамилтън. 

В Баку британецът се оплака от сериозни болки в гърба заради голямото подскачане на колата и след състезанието, в което завърши 4-и, трудно излезе от колата. Неговият шеф Тото Волф заяви, че е добре от ФИА да вземат мерки по въпроса, намеквайки за потенциална промяна на правилата. 

„Видя се, че не става дума за мускулен проблем, а за такъв в гръбнака. Той може би е най-сериозно засегнат, но и почти всички останали се оплакват от това. Нещо трябва да се направи, но не мога да кажа какво да бъде то“ заяви Волф. 

Думите му обаче ядосаха Ред Бул, който доминира в последните състезания след проблемите на Ферари. Според Хорнър от Мерцедес умишлено подсилват трудностите на Хамилтън, за да получат предимство по отношение на подскачането, което ги мъчи сериозно от началото на сезона. 

„Най-лесното решение е да се повдигне малко колата, така че те имат избор. А и в крайна сметка всеки отбор решава как да направи колата си според правилата и никога не трябва да се прави компромис със сигурността. Други отбори обаче имат по-малко проблеми и не мисля, че е честно да бъдат наказани тези, които са свършили добра работа заради други, които с малко са пропуснали целта“ заяви той. 

„Ако бях на мястото на Тото със сигурност щях да кажа на пилотите си да подсилят проблемите колкото могат. Това все пак е част от играта. Вижда се, че наистина се чувстват некомфортно, но все пак има лекарства за това, нали? Всичко обаче се отдава на автомобилите и е най-лесно да се оплакваш от гледна точка на сигурността. Ако това е нещо, което влияе само на някои отбори, а не на всички, засегнатите просто трябва да се справят с проблема“ добави Хорнър.