Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов също не намери обяснение за действията на Ферари по време на Гран При на Великобритания. 

Канадецът е категоричен, че италианците са изпуснали двойна победа заради лошата си стратегия с Шарл Льоклер, но и че не спират да правят подобни тъпи грешки. 

„Няма как да не кажа няколко думи за Ферари. Льоклер бе невероятно бърз и то при положение, че предното му крило бе повредено. Може би в отбора да помислят за по-друг дизайн при тази негова скорост. Нямаше обаче логика да го остават до края с твърди гуми зад кола за сигурност и определено изпуснаха двойна победа. От отбора просто не спират да правят тъпи грешки” написа Вилньов в колонката си пред „Formule1.nl”. 

„Може би имаха опасения, че Хамилтън няма да спре, ако Льоклер влезе за смяна, но разбирам  напълно гнева на Шарл след надпреварата. Стратегията им бе твърде консервативна, без това да е необходимо. Льоклер обаче трябва да подобри комуникацията си с отбора. Да, Сайнц бе по-бавен от него, но двойната победа бе налице, само че тя бе пропусната. Не ми харесна и тона от Льоклер, защото той говореше сякаш е №1 в тима, а това не е така и до края има твърде много време” добави той.