Ферари най-после показа стандарт от стратегическо естество, който трябва да спазва, за да остане в битката за титлата. 

Това обяви двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен, който похвали Скудерията за добрата им реакция по време на Гран При на Австрия в неделя. 

Италианците, които са известни с това, че често объркват състезанията си благодарение на лоши стратегически решения, което се случи на няколко пъти и през този сезон, този път бяха безгрешни. Макс Верстапен нямаше шансове срещу Шарл Льоклер, а победата на Черните кончета щеше да бъде двойна, ако не бе гръмналият двигател на Карлос Сайнц. 

„Дотук през сезона те често бяха жертва на агресивни стратегии от Ред Бул. Този път обаче, останаха търпеливи и макар и да покриха съперника, който спря на два пъти в пита, направиха това доста късно в надпреварата и неизменно имаха предимство при гумите. Именно това ниво трябва да запазят, за да имат шанс срещу съперника“ написа Хакинен в колонката си в „Унибет“. 

„Ферари категорично победи Ред Бул в пряка битка и това ще им донесе повече увереност по средата на сезона. Те работеха здраво, за да намерят повече скорост на правите, но също така видяхме, че работят по-добре с гумите и то на писта, на която обикновено Ред Бул са много силни“ добави той. 

„Характеристиките на трасето винаги са важни от гледна точка на износването на гумите, а това в Австрия е такова, при което задните гуми са по-важни от предните и това помогна на Ферари. Още в спринта се видя, че Шарл има сериозно темпо и това се видя още в първите обиколки на състезанието. Проблемите с надеждността обаче остават, а това е нещо, което при Шарл трябва задължително да бъде избегнато, за да може разликата до Макс да бъде намалена“ каза още Хакинен.